Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.57-61

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.57-61

22 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδιο 57 – Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ενώ οι Άγγλοι στρατιώτες ετοιμάζονται να συλλάβουν τον Κωνσταντά, ο Καράγιωρκης καταφθάνει στο σπίτι του προσπαθώντας να τους εμποδίσει και απαιτεί να μιλήσει με τον ανώτερο τους. Όταν μαθαίνει αυτή την κίνηση του Καράγιωρκη, η Γαλατού γίνεται έξω φρενών και αποφασίζει να ακολουθήσει τον λοχαγό του Αγγλικού στρατού Άρη Αμυρά στο σπίτι του Κωνσταντά, όπου έρχεται σε σύγκρουση με το γιο της. Ο Αλέξανδρος ανακοινώνει στην Μάριαμ πως πούλησε το οικογενειακό πιάνο και πως με τα χρήματα αυτά αγόρασε τα εισιτήρια του για την Κύπρο. Τότε η Μάριαμ του αποκαλύπτει πως η μητέρα της έμαθε για τη σχέση τους και της έστειλε τηλεγράφημα απαιτώντας να σταματήσει τις σπουδές της και να παντρευτεί με το ζόρι κάποιον της τάξης της. Απελπισμένη, η Μάριαμ έχει μία ιδέα για να εμποδίσουν τα σχέδια της μητέρας της. Ο Ττόουλος λαμβάνει ένα γράμμα σχετικά με τη Γαλατού το οποίο τον βάζει σε σκέψεις. Στις φυλακές ο Πλουτής αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και ο ανακριτής του ανακοινώνει ότι την επομένη μέρα θα τον κρεμάσουν. Στο μεταξύ ο Μεττής και ο Φεϊζής φτάνουν στη Λευκωσία κι ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου απελευθέρωσης του Πλουτή.

 

Επεισόδιο 58 – Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Η Αννού φτάνει στο σημείο όπου συμφώνησαν με τον Μεττή να συναντηθούν και περιμένει με αγωνία να μάθει αν ο Πλουτής κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή. Δεν μπορεί όμως να φανταστεί όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Η Ουρανία συναντά και πάλι τον Θεόκλητο και τον σπρώχνει να της ομολογήσει την αγάπη που έχει για εκείνην. Η Γαλατού, οργισμένη με τον γιο της μετά τα όσα προηγήθηκαν, τον εκβιάζει δίνοντας του την εντολή να σκοτώσει τον Κωνσταντά. Στη συνέχεια επισκέπτεται την Κασσάνδρα, μια παλιά της φίλη, ζητώντας βοήθεια σχετικά με τα σχέδια της. Η Κασσάνδρα όμως την προειδοποιεί για το δρόμο που πήρε και για όσα πρόκειται να συμβούν αν δεν αλλάξει τακτική. Προβληματισμένος για το γράμμα που πήρε ο Ττόουλος προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος είναι ο αποστολέας του ενώ στη συνέχεια αποφασίζει να διερευνήσει κατά πόσον αυτά που του γράφει για τη Γαλατού είναι αλήθεια. Στο μεταξύ στον καφενέ συγκεντρώνονται οι χωρικοί για να ακούσουν τα όσα έχουν να τους ανακοινώσουν οι Άγγλοι στρατιωτικοί. Τα μέτρα που θέτει ο Αγγλικός στρατός στους κατοίκους των Πιτυθκιών είναι σκληρά και προκαλούν την αντίδρασή τους.

 

Επεισόδιο 59 – Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο Θεόκλητος ομολογεί στην Ουρανία πως την αγαπά. Τότε εκείνη προσπαθεί να τον πείσει να αφήσει τον μοναχισμό ώστε να κάνουν μια νέα αρχή μαζί. Η νέα μέρα βρίσκει μαζί τον Αλέξανδρο και τη Μάριαμ μετά τη βραδιά που πέρασαν στο σπίτι του. Καθώς η ώρα για να φύγει ο Αλέξανδρος για την Κύπρο πλησιάζει, το ζευγάρι καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Οι Άγγλοι κάνουν έρευνες σε όλα τα σπίτια του χωριού σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους. Όταν φτάνουν στο σχολείο, ο λοχαγός Άρης Αμυράς απαιτεί να κατεβάσουν τη σημαία και τις εικόνες των ηρώων του 1821. Αυτό προκαλεί την αντίδραση των παιδιών που προσπαθούν να αντισταθούν στους στρατιώτες. Η Ερατώ περιμένει την άφιξη των Άγγλων και στο δικό της σπίτι, εκπλήσσεται όμως όταν βλέπει μπροστά της τον Άρη καθώς το πρόσωπο του της είναι γνώριμο. Ο Ττόουλος ακολουθεί τις οδηγίες του γράμματος και βρίσκει στο νεκροταφείο του χωριού ένα δεύτερο γράμμα με μεγαλύτερες αποκαλύψεις. Ο Αντζουλής εκπλήσσει ευχάριστα τον πατέρα του όταν του ανακοινώνει πως θα προχωρήσει σύντομα σε γάμο με τη Ζαφείρα.

 

Επεισόδιο 60 – Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ο Θεόκλητος είναι διχασμένος για το ποια απόφαση θα πρέπει να ακολουθήσει. Να παρατήσει τον μοναχισμό και να μείνει με την Ουρανία ή να στερηθεί τον έρωτα του για χάρη της πίστης του. Ανοίγεται στον Πολυδεύκη ο οποίος του λέει πως ο πιο σωστός δρόμος είναι αυτός που του δείχνει η καρδιά του. Την ίδια στιγμή η Γεωργία λέει στην Ουρανία πως ο Θεόκλητος ποτέ δεν πρόκειται να την ακολουθήσει, πεπεισμένη πως η αγάπη του δεν είναι αρκετή για να μείνει κοντά της. Γι’ αυτό συμβουλεύει την αδελφή της να ξεχάσει τον Θεόκλητο. O Αλέξανδρος είναι έτοιμος να αναχωρήσει για την Κύπρο, αλλά η Μάριαμ δεν εμφανίζεται για να τον αποχαιρετήσει, γεγονός που προκαλεί την ανησυχία του. Η Γαλατού λέει στον Καράγιωρκη πως έχει ένα μπουκαλάκι με δηλητήριο το οποίο θα του το δώσει για το χρησιμοποιήσει ώστε να σκοτώσει τον Κωνσταντά. Ο Ττόουλος στο μεταξύ, επηρεασμένος από τα γράμματα που έλαβε ψάχνει τα πράγματα της γυναίκας του για να βρει αποδείξεις. Έκπληκτος εντοπίζει το μπουκαλάκι με το δηλητήριο. Οι εφιάλτες της Γεωργίας σχετικά με τον θάνατο των γονιών της εντείνονται.

 

Επεισόδιο 61 – Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ο Θεόκλητος εκπλήσσει την Ουρανία όταν της ανακοινώνει την απόφαση του σχετικά με το μέλλον της σχέσης τους. Ο Μεττής ενημερώνει στον Φεϊζή πως θέλει να προστατέψει τους φτωχούς ενώ τον στέλνει στα βουνά για να ετοιμάσει το κρησφύγετο τους. Όταν ο Πετρής φτάνει ο Μεττής του ανακοινώνει πως πρόκειται να φύγει από την παράγκα την ίδια κιόλας μέρα και πως ίσως να μην ξανά συναντηθούν για κάποιο διάστημα. Αυτό προκαλεί την λύπη του Πετρή. Ο Μεττής συγκινημένος υπόσχεται στον μικρό του φίλο πως θα ανταμώσουν και πάλι σύντομα. Ο Άρης λέει στη Γαλατού πως σκέφτεται να φύγει από το σπίτι της για να μην την επιβαρύνει περισσότερο και πως σκέφτεται να επιτάξει ένα σπίτι κοντά στο κέντρο του χωριού για να μείνει. Όταν της ανακοινώνει την επιλογή του προκαλεί την έκπληξη τόσο της ιδίας όσο και του Ττόουλου που προσπαθούν να τον αποτρέψουν. Την ίδια στιγμή η Ερατώ εξομολογείται στη Φλουρεντζού κάτι που αφορά τον Άρη. Η Φλουρεντζού ωστόσο δεν την πιστεύει. Ενώ η Γεωργία βρίσκεται στο σπίτι του Κωνσταντά, λιποθυμά ξαφνικά και χωρίς κάποια φανερή αιτία. Ο Κωνσταντάς αρχίζει να φοβάται για τους λόγους που η νεαρή έχει αυτή την περίεργη συμπεριφορά. Στην συνέχεια αποκαλύπτει στον Αντζουλή τις υποψίες του.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back