Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.27-31

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.27-31

11 Οκτωβρίου 2019

Επεισόδιο 27 – Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

O Πετρής αποφασίζει να κρύψει από την Ερατώ ότι στην παράγκα του πατέρα του κρύβεται ο Μεττής. Όταν την επόμενη μέρα ο Πετρής θα επιστρέψει στην παράγκα θα βρεθεί μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη. Ο Κωνσταντάς είναι αποφασισμένος να μην αναφέρει τίποτα στον Αντζουλή για τη φωτογραφία του Παναή, πράγμα που βρίσκει αντίθετη τη Φλουρεντζού η οποία προσπαθεί να τον μεταπείσει. Η Ουρανία εκπλήσσεται όταν βρίσκει στο σπίτι της το βιβλίο του Θεόκλητου, αφού εκείνη το αρνήθηκε. Αργότερα όταν συνομιλεί με την Λεϊλά, η Ουρανία καταλαβαίνει τους λόγους που η φίλη της αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της προξένεψε η Γαλατού. Παρά τις προσπάθειες της Ζαφείρας ο Αντζουλής αρνείται να δεχτεί τη συγνώμη της και της ζητά να φύγει από το καμπαρέ. Ο Καράγιωρκης προτείνει στον Μιχαηλά να ζητήσουν τη συνεργασία του Αντζουλή για την υπόθεση με τα αρχαία. Ο Ττόουλος όμως έχει το δικό του σχέδιο για να ξεσκεπάσει τον Μιχαηλά. Ο Πολυδεύκης επιστρέφοντας από τη Λευκωσία λέει στον πατέρα του για τις πολιτικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται εναντίον των Άγγλων. Ο Χατζηνέαρχος τον προειδοποιεί να μείνει μακριά από τυχόν μπλεξίματα.

 

Επεισόδιο 28 – Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Παρά τη συνεχή άρνηση του Μεττή, ο Πετρής είναι αποφασισμένος να τον βοηθήσει καθώς η υγεία του χειροτερεύει συνεχώς. Η Λεϊλά ζητά από τον Καράγιωρκη να μεσολαβήσει στη μητέρα του ώστε να μην την παντρέψει με τον εργάτη της, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη σχέση τους. Η Γαλατού, όμως, ακούει τη συζήτηση. Η Ουρανία μαθαίνει πως το βιβλίο που αρνήθηκε από τον Θεόκλητο το έφερε ο ίδιος και αποφασίζει να πάει στο μοναστήρι να τον βρει. Αφού έμαθε την ηλικία της νύφης που του προξενεύει ο πατέρας του, ο Πολυδεύκης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Χατζηνέαρχο αρνούμενος να παντρευτεί. Ενώ η Ερασμία προσπαθεί να τον πείσει να βάλει νερό στο κρασί του, ο Πολυδεύκης απειλεί πως αν συνεχίσουν να τον πιέζουν θα φύγει από το σπίτι. Στη συνέχεια η Ερασμία παρακαλεί τον Χατζηνέαρχο να αναβάλουν το τραπέζι και συναντά την αντίδραση του άνδρα της. Η Φρόσα εκπλήσσεται όταν μαθαίνει όλα όσα έγιναν μεταξύ της Ζαφείρας και του Αντζουλή. Η Φλουρεντζού αποκαλύπτει στην Αννού, την Ερατώ και την Ανδρονίκη τον λόγο που λιποθύμησε ο Κωνσταντάς αλλά και τις προθέσεις του σχετικά με τον Παναή. Αποφασίζει να ενημερώσει τον Αντζουλή παρά το ότι ο Κωνσταντάς της το απαγόρευσε.

 

Επεισόδιο 29 – Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ο Πετρής παίρνει το φαγητό του στον Μεττή για να φάει και προσπαθεί να τον πείσε, να φωνάξουν ένα γιατρό να δει την μολυσμένη του πληγή. O Μεττής όμως τον θυμίζει πως κανένας δεν πρέπει να μάθει ότι κρύβεται εκεί. Στο μεταξύ οι φίλοι του Πέτρε αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που ο Πετρής τους αποφεύγει. Η συζήτηση μεταξύ Θεόκλητου και Ουρανίας βγαίνει εκτός ελέγχου φέροντας τον Θεόκλητο αντιμέτωπο με τα πραγματικά του συναισθήματα. Η Φλουρεντζού πάει στο καμπαρέ του Αντζουλή και τον ενημερώνει για όσα έγιναν με τον Κωνσταντά και την πρόθεσή του να πάει μόνος στην Ελλάδα να ψάξει για να μάθει τι απέγινε ο Παναής. Αυτό οδηγεί τον Αντζουλή στο σπίτι του Κωνσταντά με σκοπό να τον εμποδίσει. Ο Χατζηνέαρχος είναι κάθετος πως το τραπέζι για τους συμπεθέρους θα πρέπει να γίνει κανονικά την επομένη μέρα όπως είχε προγραμματιστεί. Έρχεται σε σύγκρουση με τον Πολυδεύκη ο οποίος τον απειλεί ότι θα φύγει για την Αθήνα. Η Λεϊλά εκβιάζει τον Καράγιωρκη αν δεν εμποδίσει τον γάμο που της ετοιμάζει η Γαλατού, θα της πει την αλήθεια για τη σχέση τους.

 

Επεισόδιο 30 – Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο Αντζουλής σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον πατέρα του από το να φύγει για Ελλάδα, μοιράζεται την σκέψη πως μπορεί ο αδερφός του να μην είναι ζωντανός και πως ίσως βασίζονται άδικα σε ελπίδες. Αυτό προκαλεί την οργή του Κωνσταντά που διώχνει το Αντζουλή από το σπίτι. Η Ερασμία αποφασίζει να συμφιλιώσει τον Πολυδεύκη με τον Χατζηνέαρχο. Η Πολύμνια εκφράζει την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να μείνει έγκυος από τον Καράγιωρκη. Την ίδια στιγμή, η Λεϊλά νιώθει έντονη ζαλάδα και η Γαλατού με τον Ττόουλο την στέλνουν να ξεκουραστεί. Η Λεϊλά όμως αποκαλύπτει στην Ουρανία τον πραγματικό λόγο της αδιαθεσίας της. Στον καφενέ ο Μιχαηλάς ενημερώνει τον Καράγιωρκη και τον Πλουτή για την τεταμένη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Λευκωσία. Αυτό φέρνει σε αντιπαράθεση τον Καράγιωρκη με τον Πλουτή. Μετά απ’ αυτό, η Αννού ζητά από τον Πλουτή να μην τα μην τα βάζει με τους άρχοντες. Ένα γράμμα όμως που πέφτει στα χέρια της θα την εκπλήξει. Ο Πετρής υπόσχεται στη Γαλάτεια, τον Στεφανή, την Αννέττα και τη Φανούλλα πως δεν τους ξέχασε και δεν έκανε άλλους φίλους. Καθώς όλοι είναι μαζεμένοι και παίζουν με τον Χαχολλή, ένα τραυματικό γεγονός θα σταματήσει απότομα το παιχνίδι τους.

 

Επεισόδιο 31 – Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Έχοντας μάθει για τη συζήτηση που έγινε μεταξύ Θεόκλητου και Ουρανίας, ο Αρσένιος απαιτεί από τον Θεόκλητο να του πει την αλήθεια για τη σχέση του με την ορφανή κοπέλα. Η Λεϊλά αποκαλύπτει στην Ουρανία τη σχέση που έχει με τον Καράγιωρκη και ζητά τη συμβουλή της σχετικά με την άσχημη θέση στην οποία βρίσκεται. Τα παιδιά παίρνουν τον Χαχολλή στη Φλουρεντζού μετά την επίθεση που δέχθηκε από συγχωριανό τους. Η Φλουρεντζού φροντίζει τον κτυπημένο Χαχολλή. Βλέποντας όσα έκανε η Φλουρεντζού, ο Πετρής αποφασίζει να κλέψει τα γιατροσόφια της νονάς του για να περιποιηθεί μόνος του τις πληγές του Μεττή. Ο Χαχολλής, στο μεταξύ, μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του. Η Αννού παρακαλεί τον Πλουτή να μην μπλέξει στα συλλαλητήρια που ετοιμάζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό φοβούμενη για τη ζωή του. Αργότερα ο Πλουτής συναντά τον Πολυδεύκη και συζητούν για τα επερχόμενα συλλαλητήρια. Η Γαλατού λαμβάνει ένα γράμμα με τον μυστήριο αποστολέα να την καλεί να συναντηθούν κρυφά.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back