Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Γαλάτεια (2016-20)

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.07-11

Γαλάτεια Δ' Κύκλος - Περιλήψεις επ.07-11

9 Σεπτεμβρίου 2019

Επεισόδιο 7 – Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ερατώ τρομαγμένη φεύγει από τον αχυρώνα του Καράγιωρκη, αφού τον έχει δει μαζί με την Λεϊλά. Μετά τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας, ο Αντζουλής αποφασίζει να βοηθήσει τον Μεττή και του ανακοινώνει ότι θα τον φυγαδεύσει με το καράβι που αναχωρεί σε δέκα μέρες για τον Λίβανο. Η Ζαφείρα παρακαλεί τον Αντζουλή μέχρι να φύγει ο Μεττής, να τον κρύψουν στο καμπαρέ. Η Ουρανία προτείνει στη Γεωργία να σταματήσουν τις αδελφές τους από το σχολείο και να τις στείλουν δούλες σε σπίτια πλουσίων για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Η Γεωργία διαφωνεί και αποφασίζει να ζητήσει την βοήθεια του Κωνσταντά. Η Πολύμνια διερωτάται για ποιο λόγο η μητέρα της επηρεάστηκε τόσο πολύ από το θάνατο του Ηγούμενου Ευδόκιμου. Η Φλουρεντζού μιλά στην Ερασμία και την Πολύμνια για την άθλια οικονομική κατάσταση της Ερατώς παρακαλώντας τους να την βοηθήσουν. Η Πολύμνια αποφασίζει να επισκεφθεί την Ερατώ. Ο Κωνσταντάς πιστεύει πως οι Άγγλοι θα προωθήσουν ένα άτομο της επιλογής τους στη θέση του ηγούμενου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους. Αυτό γίνεται αιτία να τσακωθεί με τον Καράγιωρκη ο οποίος υποστηρίζει την αποικιοκρατική κυβέρνηση. Στη συνέχεια ο Κωνσταντάς δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη του γιου του, του Αντζουλή.

 

Επεισόδιο 8 – Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ερατώ νιώθει άσχημα μετά την επίσκεψη της Πολύμνιας και αποκαλύπτει στην Αννού όλα όσα είδε το προηγούμενο βράδυ. Στο μεταξύ, ενώ η Πολύμνια εξακολουθεί να είναι θυμωμένη με τον Καράγιωρκη και τις συνεχείς απουσίες του, δέχεται την επίσκεψη της Ουρανίας που της κάνει μία μεγάλη αποκάλυψη. Ο Κωνσταντάς εκπλήσσεται από την επίσκεψη του Αντζουλή μετά από πολλά χρόνια. Ο Αντζουλής προσπαθεί να προσεγγίσει τον πατέρα του, όμως ο Κωνσταντάς κατηγορεί τον Αντζουλή για την ζωή που επέλεξε να κάνει. Η Ζαφείρα μιλά με τον Μεττή και του αποκαλύπτει την πραγματική σχέση που έχει με τον Αντζουλή. Όταν αργότερα επιστρέφει ο Αντζουλής στη Λεμεσό κατηγορεί την Ζαφείρα πως κάτι συμβαίνει μεταξύ εκείνης και του Μεττή. Ο Χατζηνέαρχος ετοιμάζεται να στείλει ψωμιά στη Λευκωσία και ο Χαχολλής βρίσκει ευκαιρία να τα κλέψει και να τα πάρει στα παιδιά που είναι πεινασμένα. Αυτό όμως γίνεται αιτία να τσακωθούν μεταξύ τους τα παιδιά καθώς δεν ξέρουν αν θα πρέπει να τα δεχτούν ή όχι. Όταν στη συνέχεια η Γαλάτεια επιστρέφει στο σπίτι βλέπει τον παππού της θυμωμένο αφού έχει ανακαλύψει πως κάποιος του κλέβει ψωμιά.

 

Επεισόδιο 9 – Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η Πολύμνια, μετά τα όσα της είπε η Ουρανία, πιστεύει πως ο Καράγιωρκης την απατά με την Ερατώ. Παρά τις προσπάθειες της μητέρας της, της Ερασμίας, να την συνετίσει η Πολύμνια επισκέπτεται την Ερατώ για να επιβεβαιώσει τις υποψίες της. Ενώ ο Χατζηνέαρχος είναι αποφασισμένος να πιάσει τον κλέφτη των ψωμιών, ο Χαχολλής υπόσχεται στα παιδιά να τους φέρει κι άλλα. Η Γαλάτεια λέει στους φίλους της, ότι ο παππούς της έβαλε δικούς του ανθρώπους να προσέχουν τα ψωμιά. Έτσι τα παιδιά τρέχουν να προλάβουν τον Χαχολλή πριν επιχειρήσει να κλέψει και πάλι. Η Γαλατού επισκέπτεται τον Αρσένιο στο μοναστήρι και του ζητά να την βοηθήσει ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή του ως Ηγούμενο βγάζοντας από την μέση τον μοναχό που διεκδικεί το αξίωμα. Ο Κωνσταντάς θυμωμένος μετά την επίσκεψη του Αντζουλή τα βάζει με την Γεωργία και την απειλεί ότι θα την διώξει από το σπίτι. Την ίδια στιγμή, ο Αντζουλής εκμυστηρεύεται στην Ζαφείρα όλα όσα έγιναν στη συνάντηση του με τον πατέρα του. Την επόμενη μέρα, ο Κωνσταντάς επισκέπτεται την Γεωργία ζητώντας συγνώμη για την συμπεριφορά του. Ανακαλύπτει όμως τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκονται οι ορφανές.

 

Επεισόδιο 10 – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Η Πολύμνια κατηγορεί ευθέως την Ερατώ ότι έχει σχέση με τον άνδρα της και πως το έκανε για να εξασφαλίσει χρήματα. Η Ερατώ μάταια προσπαθεί να πείσει την Πολύμνια ότι τίποτα δεν συμβαίνει μεταξύ εκείνης και του Καράγιωρκη. Ο Πολυδεύκης επιστρέφει από την Αθήνα και μαθαίνει όλα όσα έγιναν μεταξύ της Πολύμνιας και της Ερατώς. Ο Χατζηνέαρχος πιάνει τον Χαχολλή στα πράσα να προσπαθεί να κλέψει τα ψωμιά του και απειλεί να τον διώξει από το χωριό. Τα παιδιά παρακαλούν τον Χατζηνέαρχο να τον συγχωρέσει, ο Χατζηνέαρχος όμως είναι αποφασισμένος. Ο Χαμπούτσιος φτάνει στο καμπαρέ με την αστυνομία κατηγορώντας τον Αντζουλή πως κρύβει τον Μεττή. Η αστυνομία ζητά να κάνει έρευνα στο καμπαρέ παρά τις προσπάθειες του Αντζουλή να τους εμποδίσει. Η Γεωργία αποκαλύπτει στον Κωνσταντά την σκέψη της Ουρανίας να στείλουν τις μικρές της αδελφές σαν δούλες σε σπίτια για να επιβιώσουν. Ο Κωνσταντάς της υπόσχεται πως δεν θα αφήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Η Αννού συναντιέται με τον Πλουτή, τον τσαγκάρη του χωριού με τον οποίο έχει κρυφή σχέση και συζητούν για το μέλλον τους, αφού αυτή δεν μπορεί να παντρευτεί εφόσον είναι δασκάλα. Αυτός τη διαβεβαιώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ο γάμος και ότι το μόνο που θέλει είναι να είναι μαζί της.

 

Επεισόδιο 11 – Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πολυδεύκης εκμυστηρεύεται στην Πολύμνια ότι εξακολουθεί να αγαπά την Ερατώ παρά τα τόσα χρόνια που είναι χωριστά. Ωστόσο στις κατηγορίες της Πολύμνιας, υπερασπίζεται την Ερατώ θεωρώντας πως δεν θα απατούσε τον άνδρα της. Την ίδια στιγμή η Ερατώ λέει στη Φλουρεντζού και την Αννού πως απογοητεύτηκε από την στάση του Πολυδεύκη το προηγούμενο βράδυ. Η Αννού την ρωτά γιατί δεν αποκάλυψε στην Πολύμνια ότι η γυναίκα με την οποία έχει σχέση ο Καράγιωρκης είναι η Λεϊλά. Ενώ η αστυνομία ψάχνει τον Μεττή στο καμπαρέ, μια εξέλιξη θα εκπλήξει ακόμα και τον Αντζουλή. Ο Κωνσταντάς προσπαθεί να πείσει τον Ττόουλο να βοηθήσουν τις ορφανές αδελφές ώστε να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους θυμίζοντας τους το χρέος που έχουν απέναντι τους. Η Γαλατού βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της να εξουδετερώσει τον αντίπαλο του Αρσένιου. Όταν, παρά το μέσο που έβαλε ο Καράγιωρκης, ο Χατζηνέαρχος χάνει τη δουλειά με τους Άγγλους, ο Καράγιωρκης αποφασίζει να κινηθεί διαφορετικά. Τα παιδιά προσπαθούν να βρουν τρόπους να προστατεύσουν τον Χαχολλή από το θυμό τον μεγάλων. Ο Πολυδεύκης προτείνει στον πατέρα του να αγοράσουν κάποια γεωργικά μηχανήματα που θα καλυτερεύσουν τη ζωή των εργατών. Ο Χατζηνέαρχος όμως αρνείται και κατηγορεί τον Πολυδεύκη πως δεν σκέφτεται το συμφέρον της οικογένειας τους.

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Next Back