Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024


Από το ΕυρωμπάΣκετ κράτα το ΣΙΓΜΑ!

Από το ΕυρωμπάΣκετ κράτα το ΣΙΓΜΑ!

10 Αυγούστου 2017

Από το ΕυρωμπάΣκετ κράτα το ΣΙΓΜΑ!
 
Ιούνιος 1987. Ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και τα άλλα παιδιά κάνουν το ακατόρθωτο. Η Ελλάδα ρίχνει κατά σειρά στο καναβάτσο όλες τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Ιταλία, την Γιουγκοσλαβία, την Σοβιετική Ένωση και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. 
 
Ήταν η 1η φορά που φάνηκε καθαρά πως η Ελληνική ψυχή και το ταλέντο δεν είχαν όρια. Ήταν ο άθλος που έδωσε το μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί για μεγαλεία. Ήταν το φωτεινό παράδειγμα για το Γιούρο του 2004, για τα πολλά μετάλλια στις Ολυμπιάδες, αλλά και την γενική ανάταση του Ελληνικού αθλητισμού.    
 
Το 2005, μία άλλη μεγάλη  φουρνιά με μπροστάρη τον Διαμαντίδη, επαναλαμβάνει τον άθλο και σηκώνει στον αέρα το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ. 
 
Από το 1987 και εδώ και τριάντα χρόνια, η Ελλάδα είναι στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Είναι το άθλημα που μας γοητεύει περισσότερο. Και το Ευρωμπάσκετ, η διοργάνωση που ανοίγει την όρεξη για νέες επιτυχίες. Μήπως ήρθε η ώρα για να τριτώσει το καλό;   
 
Από την 31η Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου το ΣΙΓΜΑ σας προσφέρει το ευρωπαϊκό καλαθοσφαιρικό υπερθέαμα. Θα σας μεταφέρει τη προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και των μεγάλων αστέρων της Ευρώπης. Με πρώτο και καλύτερο τον ασύγκριτο Γιάννη Αντετοκούνμπο. 
 
 
 
 
Στο Ευρωμπάσκετ 2017, συμμετέχουν φυσικά και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις: Ισπανία, Λιθουανία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ρωσία, Γαλλία, Τουρκία, Σερβία. Η τελική φάση θα γίνει αρχικά σε 4 χώρες. Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία. Κάθε χώρα θα φιλοξενήσει τους αγώνες ενός ομίλου, με τη συμμετοχή 6 ομάδων. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί με τις Σλοβενία, Γαλλία, Πολωνία, Ισλανδία και Φιλανδία. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα περάσουν στα νοκ άουτ και η διοργάνωση, από  τη φάση των «16» μέχρι τον τελικό θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη.  
 
Το ΣΙΓΜΑ θα μεταδώσει συνολικά 25 αγώνες. Τους πέντε της Ελλάδας στον όμιλο, όπως και τα μεγάλα ντέρμπι της 1ης φάσης. Ακολούθως θα μεταδοθούν πέντε από τους 8 αγώνες τη φάση των 16, οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.   
 
Από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, απολαύστε τρίποντα, ζογκλερικές ενέργειες, καρφώματα, ασίστ, κοψίματα. Απολαύστε Αντετοκούνμπο, Γκασόλ, Τεόντοσιτς, Ντε Κολό, Γκαλινάρι, Σαμπόνις, Μπογκντάνοβιτς. 
 
Το Ευρωμπάσκετ και η αγαπημένη όλων των Ελλήνων έρχονται στο ΣΙΓΜΑ!